RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Roditelji Davida Dragičevića planiraju njegovo tijelo iz BiH izmjestiti u Austriju

Majka i otac misteriozno stradalog Banjalučanina Davida Dragičevića planiraju njegovo tijelo uskoro izmjestiti iz BiH u Austriju.

To je potvrdila Suzana Radanović, Davidova majka, koja je kazala da ni ona ni Davor Dragičević ne žele graditi spomenik na grobu njihovog sina u BiH.

“Davor i ja ne želimo da naše dijete, David, ostane u zločinačkoj, privatnoj, mafijaškoj državi. U državi u kojoj je ubijen, u državi u kojoj se zataškava njegovo ubistvo, u kojoj proganjaju ljude sa mišljenjem i stavom na čelu sa Davidovim ocem. Nadam se da ćemo u skorijoj budućnosti tijelo našeg sina prenijeti u Austriju i tu mu napraviti spomenik i njegovu vječnu kuću”, poručila je Suzana.

I sinoć su se u Banjoj Luci okupili građani i članovi grupe Pravda za Davida kako bi ponovili svoje zahtjeve, te zatražili rješavanje slučaja stradanja Davida Dragičevića.

Izvor: www.klix.ba

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Velika većina Austrijanaca protiv povratka Kurca na mjesto kancelara

Radio Brčko

BiH: Dva tima za zaštitu i spašavanje spremna da krenu za Hrvatsku

Radio Brčko

BiH prva zemlja u regiji koja je zvanično prihvatila Pariški klimatski sporazum

Radio Brčko