RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

РС: Гориво јефтиније од сљедеће седмице

Цијене горива на бензинским пумпама у Републици Српској, требало би током наредне седмице, да појефтине у просјеку од пет, па до чак 15 фенинга, у зависности од врсте нафтног деривата.

“На свјетским тржиштима је у посљедње вријеме дошло до значајног пада цијене сирове нафте, са 95 на 84 долара и наши домаћи диструбутери су након три, четири дана, дошли у ситуацију да сада могу и наниже да коригују своје цијене. Реаговали су чим су били у прилици”, рекао је Предсједавајући Групације за промет нафтом и нафтним дериватима Привредне коморе Републике Српске Ђорђе Савић за “Глас Српске”.

Наводи и да је набавна малопродајна цијена горива, дизела, прије нешто мање од десет дана коштала чак 3,05 КМ, али и да су нове цијене сирове нафте у међувремену забиљежиле највећи седмични пад од марта ове године. До истог је дошло након извјештаја о великом повећању залиха бензина и слабој потражњи у комбинацији с распродајом тржишта обвезница, што је промијенило расположење на нафтним тржиштима.

Извор/фото: Бхрт

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У РС-у нерадни дани 1., 2. и 9. јануар

Radio Brčko

Izmjena Uredbe o korištenju turističkih vaučera u RS-u: Jedan vaučer za dva, a dva vaučera za tri noćenja

Radio Brčko

Брчко: Гориво у Дистрикту одговарајућег квалитета

Vladimir Matijević