RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Kultura

Bora Ćosić dobitnik književne nagrade “Meša Selimović”

Ovogodišnji laureat književnih susreta “Cum Grano Salis” je pisac Bora Ćosić, kojem je uručena nagrada “Meša Selimović” za roman “Bergatova udovica”.

Književni susreti “Cum Grano Salis” održani su 22. put, a nagrada se dodjeljuje za roman koji je objavljen u prethodnoj godini na jednom od južnoslovenskih jezika.

Žiri u sastavu Semezdin Mehmedinović, Andrej Nikolaidis, Andrea Lešić, Mirjana Đurđević i Branko Čegec odlučili su se da laureat ovogodišnjih susreta bude književnik Bora Ćosić, iako odluka nije donesena jednoglasno.

Na ovogodišnje književne susrete “Cum Grano Salis” selektori/ce za BiH, Hrvatsku, Srbiju i Crnu Goru za nagradu “Meša Selimović” predložili su 19 romana, a pet romana je ušlo u najuži izbor.

Tokom održavanja menifestacije upriličen je omaž Dževadu Karahasanu i in-memoriam Marku Vešoviću.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Međunarodna nagrada ‘Botticelli’ dodijeljena Neni Šešić-Fišer u Firenci

Vladimir Matijević

Da li znate šta dobija pobjednik Evrovizije?

Radio Brčko

Čovjek iz Las Vegasa osvojio milion dolara u okviru džekpot programa vakcinacije protiv korona virusa

Radio Brčko