RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

RS: Za pšenicu i so 3,6 miliona KM, za poljoprivredu 14 miliona KM iz Kompenzacionog fonda

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske odobrio je danas isplatu 3.647.788 KM za kupoprodaju i skladištenje 4.000 tona merkantilne pšenice i 95.000 kilograma kuhinjske soli.

Na današnjoj telefonskoj sjednici Kompenzacioni fond prihvatio je Informaciju o realizaciji mjera interventnih nabavki, te odobrio isplatu navedenih sredstava za plaćanja obaveza po ugovorima zaključenim od Ministarstva trgovine i turizma, a koji se odnose na interventne nabavke roba u skladu sa Zaključkom Vlade Republike Srpske, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske upoznao se o Informaciji o sufinansiranju kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji za 2022. godinu, te zaključio da su ispunjeni uslovi za dodjelu sredstava za podršku ovim investicijama, sa ciljem ublažavanja posljedica pandemije virusa korona za 2022. godinu.

“Odobrava se isplata 14.000.000 KM za potrebe sufinansiranja kapitalnih investicija u poljoprivrednoj proizvodnji, a u svrhu finansijske pomoći proizvođačima i prerađivačima za saniranje posljedica izazvanih virusom korona, kao i tržišnim poremećajima uzrokovanim poskupljenjem energenata i cijena osnovnih inputa u poljoprivredi”, navodi se u saopštenju.

Isplata će se vršiti na osnovu pojedinačnih rješenja koje će za svakog poslovnog subjekta i fizičko lice donijeti Agencija za agrarna plaćanja u skladu sa Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za kapitalne investicije u poljoprivrednoj proizvodnji koje je donijelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Upravni odbor Kompenzacionog fonda Republike Srpske prihvatio je Informaciju o zahtjevu opštine Bileća za finansijsku pomoć.

Odbor je saglasan da se opštini Bileća uplate finansijska sredstva za isplatu najniže bruto plate za mjesec novembar 2021. godine za 279 zaposlenih u opštinskoj upravi Bileća i zaposlenih u nižim potrošačkim jedinicama ove opštine iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske, u ukupnom iznosu od 224.196 KM.

Upravni odbor je saglasan i da se opštini Bileća uplate finansijska sredstva za isplatu najniže bruto plate za decembar 2021. godine za 276 zaposlenih u Opštinskoj upravi Bileća i zaposlenih u nižim potrošačkim jedinicama opštine, iz Kompenzacionog fonda Republike Srpske, u ukupnom iznosu od 221.785 KM.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Probni popis poljoprivrede u BiH od 15. do 30. oktobra

Radio Brčko

Delegacija iz Tunisa u posjeti Brčkom

Admir Kadrić

Okončana sjetva kukuruza u Brčko distriktu BiH

Admir Kadrić