BiH

RS: Zabrana kretanja u vrijeme vaskršnjih praznika

Republički štab za vanredne situacije donio je zaključak da u Republici Srpskoj bude uvedena zabrana kretanja u vrijeme vaskršnjih praznika, s ciljem sprečavanja širenja koronavirusa.
Zabrana kretanja naređuje se od petka u 15.00 sati do subote u 5.00 sati i od subote u 15.00 do ponedjeljka u 5.00 sati, rekla je novinarima savjetnica za medije predsjednika Vlade Srpske Danijela Pejić.

Od zabrane su izuzeti zdravstveni radnici koji su na zadatku, osobe kojima je neodložno potrebna zdravstvena pomoć, pripadnici MUP-a i agencija za sprovođenje zakona, organizacije koja vrše javna ovlašćenja, osobe kojima poslodavac izda potvrdu o potrebi kretanja zbog nesmetanog obavljanja procesa rada, osobe kojima MUP izda dozvolu za kretanje, kao i domaći i strani prijevoznici koji moraju imati odgovarajuću dokumentaciju.

Republički štab donio je i zaključak da se penzionerima dozvoli kretanje sutra od 7.00 do 10.00 časova kako bi mogli da obave obaveze.

Foto: insajder.in

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button