RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Rudari sutra protestuju ispred zgrade Vlade FBiH

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH održaće sutra protest ispred zgrade Vlade Federacije BiH, a razlog je aktuelna situacija u Rudnicima uglja u sastavu JP “Elektroprivreda BiH” d.d. Sarajevo.

Na protestu će učestvovati sve članice Samostalnog sindikata radnika rudnika FBiH, a neki od zahtjeva su da minimalna plata u oblasti rudarstva bude 1.000 KM, uvezivanje radnog staža u Rudnicima uglja u sastavu Koncerna JP “Elektroprivreda BiH”, poštivanje odredbi Kolektivnog  ugovora, kao i stavljanje van snage jednostrane odluke poslodavca o primjeni novog Pravilnika o radu i radnom učinku.

Na protestu će se, između ostalog, tražiti i smjena generalnog direktora JP “Elektroprivreda BiH” Admira Andelije.

Odluka o protestu je donesena 17. novembra na Vanrednoj sjednici Upravnog odbora Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Početak protesta je najavljen za 11 sati.

Izvor: https://bhrt.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Vlada FBiH: Izdvojeno 145.000 KM za zatvaranje kolektivnih centara

Radio Brčko

Vlada FBiH – Inicijativa Vijeću ministara BiH za zabranu izvoza ogrjevnog drveta i peleta

Radio Brčko

Vlada Federacije BiH dala saglasnost za pokretanje tužbe protiv RS-a

Radio Brčko