RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Rusi ne postavljaju dodatne uslove u pregovorima za produženje ugovora o isporuci gasa BiH

Prvog juna ističe trenutni ugovor između ruskog Gazprom Exporta i bh. Energoinvesta o isporuci gasa.

Posljednji Aneks na postojeći Ugovor o isporuci gasa za Federaciju BiH ističe  1. juna ove godine. Još ranije su pokrenuti razgovori o produženju ugovora i finalizaciju svih aktivnosti očekujemo u narednih nekoliko dana – kazali su Feni iz Energoinvesta d.d. Sarajevo.

Dodali su da Gazprom nije postavljao nikakve dodatne uslove.

Iz ovog preduzeća su naglasili da se cijena gasa određuje kvartalno, četiri puta svake godine  pa stoga ona neće biti mijenjana do 1. jula ove godine.

-Kakva će cijena biti biti nakon toga ne znamo i ne želimo špekulisati. Ali imajući u vidu kompletnu situaciju na svjetskom tržištu, rast inflacije u cijelom svijetu, ne bi bilo iznenađenje da cijena gasa poraste za treći kvartal 2022. godine – kazali su iz Energoinvesta.

Iz ovog preduzeća su istakli da će o svim relevantnim podacima obavijestiti javnost kada ti podaci budu dostupni.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Bosni i Hercegovini do 11.00 časova glasalo 11,41 odsto birača

Radio Brčko

Rusija: Privedeno najmanje 2.700 demonstranata koji na ulicama traže oslobađanje Navalnyja

Radio Brčko

Matvijenko: Rusija se nikada nije miješala u američke izbore

Radio Brčko