RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Sattler ozvaničio početak obnove 18 sportskih sala u obrazovnim institucijama

Šef Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini ambasador Johann Sattler posjetio je danas Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo kako bi obilježio početak građevinskih radova na obnovi sportske sale.

Sattler je naveo da će obnova biti obavljena u sklopu “EU4Sports” programa i koji će rekonstrukcijom sportskih sala obuhvatiti 18 obrazovnih institucija u Bosni i Hercegovini.

“Započinjemo ovdje s Centrom za slušnu i govornu rehabilitaciju Sarajevo i nastavljamo dalje od Zenice do Ustikoline, od Rogatice do Kupresa i Teslića” rekao je ambasador Sattler.

Istakao je da je ukupan budžet projekta viši od dva miliona eura čime EU dokazuje da nastavlja pomagati Bosni i Hercegovini i da je želi vidjeti u člansvu Unije.

Direktorica Centra Meliha Povlakić-Hadžiefendić naglasila je da će savremeno opremljena sala povećati sigurnost učenika, ali i omogućiti realizaciju mnogobrojnih nastavnih i vanastavnih aktivnosti, ali i rehabilitacijskih koje provode u Centru.

Dodala je da bi radovi trebali trajati 60 dana i zahvalila Delegaciji EU u Bosni i Hercegovini na ulaganju u obrazovanje.

EU4Sport je novi projekt Evropske unije koji ima za cilj modernizaciju sportskih dvorana u 17 osnovnih škola u Bosni i Hercegovini, te dvorane Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu.

Projekt vrijedan 2,1 milion eura omogućit će bolje i kvalitetnije uslove za rad u osnovnim školama u Sarajevu, Ustikolini, Voljevcu, Stranjanima, Visokom, Donjem Hotonju, Kupresu, Tešnju, Rogatici, Blatnici, Strojicama, te u Istočnom Sarajevu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!