RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Савјет министара БиХ затражио информацију о исправности минералних вода и газираних пића

Савјет министара задужио је данас Агенцију за безбједност хране БиХ да достави информацију о безбједности минералних вода и газираних напитака на тржишту БиХ, након појединачних случајева тровања у сусједној Хрватској и повлачења са тржишта одређени производа.

Ову одлуку Савјет министара је донио на приједлог предсједавајуће Савјета.

Претходно је Савјет министара усмено упознат о томе да је Агенција за безбједност хране БиХ затражила од надлежних инспекцијских тијела појачан надзор у овој области, саопштено је из Савјета министара.

На сједници је утврђен Приједлог основа за вођење преговора ради закључивања споразума о узајамном признавању и замјени возачких дозвола између Савјета министара и Владе Уједињених Арапских Емирата /УАЕ/, којим се јача билатерална сарадња.

На тај начин грађанима БиХ који законито бораве на територији УАЕ биће омогућена замјена возачке дозволе без полагања возачког испита, као и грађанима Емирата који законито бораве у БиХ.

Ријеч је о возачким дозволама које су сврстане у “Б” категорију у БиХ и “лаку категорију” у УАЕ.

Приједлог основа за закључивање овог споразума биће достављен Предсједништву БиХ у даљу процедуру, а за потписника је предложен министар комуникација и транспорта у Савјету министара.

Савјет министара једногласно је усвојио информацију о потреби изградње објекта сједишта Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ.

ОБА БиХ ће у сарадњи са Службом за заједничке послове институција БиХ израдити идејни пројект објекта, процјену потребних финансијских средстава и дефинисати рокове за његову реализацију, те ће Савјету министара доставити приједлог одлуке на разматрање.

На тај начин би се трајно ријешио проблем смјештаја ОБА, уз испуњавање међународних и стандарда прописаних Законом о заштити тајних података.

За потребе изградње сједишта ОБА 2006. године купљена је парцела и постојећи објекат у Сарајеву који су укњижени на БиХ, али изградња није реализована због недостатка средстава.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.