RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

SIPA u decembru zaprimila 441 poziv od čega 57 s korisnim informacijama

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) su u decembru 2021. registrirali ukupno 441 poziv, od čega 57 s korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije “Krimolovci”, zaprimljena su ukupno 332 poziva, od kojih je 20 bilo s korisnim informacijama o krivičnim djelima i izvršiocima.

Također, putem telefonskog obrasca za prijavu krivičnog djela na zvaničnoj web stranici SIPA-e zaprimljeno je 109 prijava, od čega je 37 bilo s korisnim informacijama, od kojih je devet dostavljeno na postupanje Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e.

U decembru je pristiglo 26 povratnih informacija po kojima je postupala SIPA ili su dostavljene od strane nadležnog policijskog tijela. Na osnovu dostavljenih povratnih informacija, utvrđeno je da je nadležnim tužilaštvima dostavljeno šest izvještaja o počinjenom krivičnom djelu i izvršiocima.

Osim navedenog, policijski službenici SIPA-e su dali 68 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080 020 505, saopćeno je iz te institucije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Акција СИПА-е у БиХ: Претреси на подручју Тузланског кантона на 12 локација

Radio Brčko

БиХ: Ухапшени осумњичени за недозвољен промет акцизних производа

Radio Brčko

Pripadnici SIPA-e oduzeli 46 kilograma vojnog eksploziva

Radio Brčko