BiH

Sipa zaprimila 455 prijava o krivičnim djelima od kojih 33 sa korisnim informacijama

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH u junu su primili 455 prijava o krivičnim djelima od kojih su 33 bile sa korisnim informacijama, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja.

Putem telefonske linije “Krimolovci” registrovana su 322 poziva od kojih je 17 bilo sa korisnim informacijama, a putem elektronskog obrasca primljene su 133 prijave, od kojih 16 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obavještajnih izvještaja, saopšteno je iz Sipe.

Najveći broj informacija odnosio se na krivična djela u vezi sa drogom, zloupotrebom službenog položaja, krijumčarenjem, trgovinom ljudima i ostalim krivičnim djelima.

Od ukupnog broja zaprimljenih informacija putem “Krimolovaca” i elektronskog obrasca, 25 je proslijeđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u BiH, a po osam je postupala i Sipa.

U junu je primljeno 15 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama zaprimljenim putem “Krimolovaca” ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog djela.

Policijski službenici Sipe dali su 58 savjeta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja “Krimolovci” – 080/020-505.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button