RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Sjednica VSTV-a prekinuta nakon što je pozlilo osobi iz Sekretarijata

Sanela Gorušanović-Butigan, potpredsjednica VSTV-a, saopćila je nakon rasprave, koja je trajala duže od tri sata i popratne pauze, da se sjednica odgađa za sutra u devet sati.

Tokom trajanja sjednice Milan Tegeltija je kazao kako je saglasan da podnese ostavku na poziciju predsjednika i člana Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH, a u nastavku sjednice razmatrala se procedura podnošenja ostavki i popunjavanje upražnjenih pozicija budući da je bez čelništva nemoguće zakazivanje i održavanje sjednica tog pravosudnog tijela.

Predsjednik VSTV-a, Milan Tegeltija je, prije napuštanja današnje sjednice, ovlastio potpredsjednicu Sanelu Gorušanović-Butigan da vodi današnju i sutrašnju sjednicu, a članovi VSTV-a su se složili da ne mogu danas imenovati novo rukovodstvo.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Savjet ministara usvojio Nacrt zakona o spoljnim poslovima i Nacrt Zakona o izmjenama zakona o VSTS-u

Radio Brčko

Чланови ВСТС-а данас о избору новог предсједника и потпредсједника

Radio Brčko

Italijanski premijer Giuseppe Conte podnio ostavku

Radio Brčko