RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Спојен нови мост код Градишке који преко Саве повезује БиХ и Хрватску

Званично је спојен нови мост код Градишке, који преко Саве повезује БиХ и Хрватску, а сви радови би требало да буду завршени на прољеће, порука је домаћих и страних званичника који су присуствовали отварању.

Војин Митровић, министар комуникација и транспорта БиХ, истакао је да је мост значајан за обје стране и да ће дати вјетар у леђа економији.

“Мост би требало да буде завршен у мају наредне године, а у наредних годину, за годину и по дана пуштање у саобраћај”, рекао је Митровић.

Томислав Михотић, хрватски државни секретар Министарства мора, промета и инфраструктуре, каже да је ово, након Свилаја, нова повезница између двије земље.

“Ово је и веза према западној Европи. Приступна цеста са наше стране вриједи око 40 милиона евра и требало би да нас доведе до хрватске мреже ауто-путева”, рекао је Михотић и додао да постоје услови да буде један интегрисани гранични прелаз и то на страни БиХ.

Матеј Закоњсек, први човјек Сталног секретаријата Транспортне заједнице, истакао је да овај мост не повезује само БиХ и Хрватску, него западни Балкан и ЕУ.

“Кад буде отворен за саобраћај, видјећемо сваки дан више од 2.000 возила. Тиме ће се приближити економије двије државе”, рекао је и додао да је и ово доказ да се БиХ повезује са ЕУ, што Унија и жели.

Задовољни су и у Делегацији ЕУ у БиХ. Шеф Сектора за кооперације Стефан Елоро истиче да је мост повезница са ЕУ.

“Прије двије седмице је отворен мост у Свилају, а сада смо овдје. Повезују се људи и културе. Све се дешава у вријеме опоравка од пандемије и ово ће бити подршка трговини, економији”, истакао је Елор и додао да настављају помоћ БиХ.

Извор: https://www.nezavisne.com/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Hrvatskoj zabilježena dva slučaja zaraze južnoafričkim sojem koronavirusa

Radio Brčko

Četrdeset posto žena u medijima doživjelo neku vrstu seksualnog uznemiravanja

Radio Brčko

Hrvatska: Četrnaestogodišnji dječak postao otac

Radio Brčko