RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić bila članica organizirane kriminalne grupe

Nakon što ju je ispitao istražni sudija u Rijeci, postupajući tužioci Tužilaštva Kantona Sarajevo podigli su optužnicu protiv Lejle Fazlagić-Pašić zbog krivičnog djela organizirani kriminal.

“Riječ je o organiziranom kriminalu u vezi sa krivičnim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, pranje novca, krivotvorenje isprave i prevara, a prema navodima iz optužnice Lejla Fazlagić-Pašić tereti se da je od 2009. do 2016. godine bila članica organizirane kriminalne grupe, na čijem čelu je bio optuženi Alija Delimustafić”, navedeno je iz Tužilaštva KS-a.

Nadalje, navodi se kako je sutkinja Lejla Fazlagić-Pašić “u fingiranim sudskim postupcima koje je vodila nekretnine s umrlih knjižila na članove grupe i rodbinu, da bi na kraju sklapanjem ugovora bili prodavani trećim osobama”.

“Počinjenjem pomenutih krivičnih djela kao organizirana grupa stekli su protupravnu imovinsku korist u iznosu većem od 10 miliona KM”, ističe se u saopćenju Tužilaštva KS-a.

Uz optužnicu koja je proslijeđena Kantonalnom sudu u Sarajevo na potvrđivanje, Tužilaštvo KS-a predložilo je određivanje pritvora Lejli Fazlagić-Pašić. Napominjemo, međunarodna potjernica je i dalje na snazi. Istovremeno, s obzirom da je Ustavni sud Republike Hrvatske odbio apelaciju Lejle Fazlagić-Pašić, Tužilaštvo KS-a očekuje da će hrvatski ministar pravosuđa uskoro donijeti odluku o njenom izručenju Bosni i Hercegovini.

Podsjećamo u predmetu “Pravda“ optuženo je 38 fizičkih i osam pravnih lica.

Izvor: https://www.radiosarajevo.ba

Foto: PATRIA

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!