RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Svečanim defileom uz zvuke sirena u Tuzli obilježen Dan vozača i automehaničara

I ovog 15. januara tradicionalno je u Tuzli obilježen Dan vozača i automehaničara koji je ustanovljen 1960. godine kada je Josip Broz Tito postao počasni član Saveza vozača Jugoslavije.

Tuzlanski defile u kojem su učestvovali vozači autobusa, kamiona, traktora, saniteta, vatrogasnih, taksi i drugih vozila krenuo je od baze Gradskog i prigradskog saobraćaja Tuzla, a potom je prošao južnom i sjevernom gradskom saobraćajnicom.

Uz neizostavne zvuke sirena svi učesnici defilea proslavili su svoj dan, ali se i prisjetili svojih kolega, profesionalnih vozača koji dane za volanom provode u drugim bh. gradovima.

Inače, tradicija obilježavanja Dana vozača i automehaničara u poslijeratnom periodu sačuvana je tek u nekoliko bh. gradova među kojima je i Tuzla.

Današnji događaj u gradu soli upriličen je u organizaciji Udruženje vozača i automehaničara grada Tuzle koji okuplja više od 300 članova.

Izvor: https://www.klix.ba/

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.