RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U avgustu 8.491 vozilo registrovano prvi put

U BiH je u avgustu prvi put registrovano 8.491 vozilo, što je manje za 6,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec, dok se od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila 19,1 odsto odnosi na nova.

Od ukupnog broja prvi put registrovanih vozila, najzastupljenija su putnička vozila – 70,6 odsto, slijede kamioni sa 6,6 odsto, motocikli 4,3 odsto, mopedi 4,2 odsto, prikolice tri odsto, drumski tegljači 2,1 odsto, poluprikolice dva odsto, dok je najmanje autobusa i specijalnih vozila – 0,3 odsto.

Ako se posmatraju prvi put registrovana nova vozila, procentualno je najviše registrovanih putničkih automobila – 44,6 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.

U avgustu, od ukupnog broja prvi put registrovanih novih vozila, 54,9 odsto su registrovala fizička lica, a u kategoriji novi putnički automobili najveće procentualno učešće imaju oni koji kao pogonsko gorivo koriste benzin i njih je 50,1 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.