RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčanska Skupština: Na narednom zasjedanju u fokusu zastupnika izmnjene Zakona o pravnim licima koje formira Distrikt

Zastupnici brčanske Skupštine na redovnom zasjedanju planiranom naredne sedmice među četrdesetak tačaka Dnevnog reda posebnu pažnju će posvetiti izmjenama i dopunama Zakona o pravnim licima koja osniva Distrikt, te onih koji se tiču predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja na ovom području.

„Predložene izmjene Zakona o pravnim licima koje formira Distrikt, se odnose na obrazovni sistem i to s aspekta da ulogu Upravnih odbora, treba dodjeliti trenutnim Školskim odborima. Ovom izmjenom stvaraju se preduslovi za uvođenje brčanskih škola u sistem javnih ustanova, što je krajnji cilj izmjena ne samo ovog, već i dva prateća zakona, onog o predškolskom te Zakona o osnovnom i srednjem obrazovanju“, rekao je, u ime predlagača izmjena brčanskog PDP-a predsjednik i zastupnik ove stranke u brčanskoj Skupštini Siniša Golić.

Inače navedeni zakoni u proceduri su drugog čitanja, odnosno konačnog usvajanja pomenutih izmjena.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!