RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U Banjaluci se krade hrana za napuštene pse: Prazan reciklažni aparat, lopov fotografisan

Izvor: Banjaluka.com

Iz prvog reciklažnog aparata u Banjaluci krade se hrana za pse. Da je aparat pored parka za pse kod šoping centra Delta baš zbog toga prazan, na društvenim mrežama su upozorili vlasnici kućnih ljubimaca.

U komentarima se žale da se ovo i ranije dešavalo, kao i da neko od građana koristi aparat tako što uzima hranu i odnosi je na nepoznatu lokaciju.

Iz Udruženja građana “WagWag” za BL portal su potvrdili tačnost ove informacije, kao i da su tražili fotografiju lica koja otuđuje hranu od napuštenih pasa.

,,Upravo sam kontaktirala Gradsku upravu u vezi sa ovim problemom. Oni kažu da pune aparat jednom sedmično sa 10 kilograma hrane, a da se flaše prazne svaka tri do četiri dana. Isto tako rekli su da problem nastaje zbog jedne osobe koja ubacuje flaše i uzima i odnosi hranu. Tvrde da imaju fotografije i ja sam ih tražila na uvid jer smatram da je besmisleno da znaju za taj problem i ne poduzimaju ništa”, Anđela Španović, predsjednica ovog udruženja.

Španović dodaje da je tražila od građana Banjaluke da od danas postavljaju sve pritužbe ovog tipa sa navedenim datumom i vremenom kad su zabilježili problem na stranici i aplikaciji Udruženje građana “Wag wag” koja je pokrenuta prije 2 dana.

,,Na taj način mogu statistički da izvučem podatke koliko često se žale građani”, rekla je ona.

Priznaje da saradnja sa Gradskom upravom Banjaluka nije baš najbolja.

,,Saradnja je takva da ih zovem i pišem mejlove dok im ne dosadi i onda pristanu da urade šta bi trebalo”, kaže Anđela.

Dodaje da bi i stanje u azilu za pse na Manjači moralo da bude bolje, ali da se sada malo popravlja.

Iz Gradske uprave Banjaluka su potvrdili za BL portal da imaju prijavu da ženska osoba uzima hranu iz automata i odnosi na nepoznatu lokaciju.

,,Imali smo prijavu sugrađana koju su nam poslali fotografiju ženske osobe na kojoj se vidim kako hranu iz automata pakuje i odnosi. Identitet nije još utvrđen, niti je poznato da li je osoba nosila hranu lutalicama na nekom drugom mjestu ili je nešto drugo u pitanju”, saopštili su iz Gradske uprave.

Tvrde i da se automat redovno puni i obilazi, kao i da su dodali nekoliko posuda pored aparata u koje se može nakupiti hrana kako bi više životinja moglo da jede u isto vrijeme.

“Pored toga što nadležna osoba Odjeljenja za komunale poslove redovno obilazi i puni aparat, dobijamo mnogo fotografija naših sugrađana koji fotografišu kako ubacuju flaše, pse koji jedu, te na taj način šire svijest o očuvanju životne sredine, te brizi prema životinjama, uz mnogo pozitivnih komentara”, ističu iz Gradske uprave Banjaluka.

Apeluju da građani čuvaju aparat, te da ga koriste prema uputstvima ispisanim na njemu, kako bismo čuvali okolinu i zajedno pomogli napuštenim životinjama.

Podsjetimo, prvi reciklažni automat koji isporučuje hranu za napuštene pse  je postavljen prije mjesec dana. Automat  u zamjenu za recikliranje plastičnih flaša isporučuje hranu i vodu za pse.

Izvor: banjaluka.com

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

У Бањалуци састанак са делегацијом Хрватске

Radio Brčko

Више пожара у Бањалуци, на пожаришту примијећене змије

Radio Brčko

Позив за учешће на 21. Међународном фестивалу позоришта за дјецу

Radio Brčko