RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U BiH bloklirano čak 100.463 računa poslovnih subjekata

U BiH je trenutno bloklirano čak 100.463 računa poslovnih subjekata, što je više za 702 u odnosu na kraj septembra.

Centralna banka objavila je ažurirane podatke o blokiranim računima u BiH, prema kojima bar jedan blokiran račun imaju 54 174 firme, što je više za 110 u odnosu na kraj septembra.

U ovom mjesečnom izvještaju o blokiranim računima u registru transakcionih računa Banke, koji sadrži 4 040 stranica, kao i ranije navedena su pravna lica iz različitih oblasti, među kojima su opštine, privredna preduzeća, zadruge, sportske i zdravstvene organizacije, udruženja, agencije i subjekti koji se bave uslužnim djelatnostima.

Zaključno sa krajem septembra, bio je blokiran 99 761 račun poslovnih subjekata, dok su 54 064 firme imale blokiran bar jedan račun.

U prvom izvještaju Centralne banke, objavljenom početkom novembra 2012. godine, broj blokiranih računa poslovnih subjekata u BiH iznosio je 58 038, dok su 35 694 firme imale bar jedan blokiran bankarski račun.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Пореска управа ФБиХ блокирала рачуне рудницима мрког угља Бреза и Зеница

Radio Brčko

U BiH blokirano 100.820 računa poslovnih subjekata

Radio Brčko

CBBiH: Krivotvorine KM su u većini slučajeva loše kvalitete

Radio Brčko