RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U Brčko juče stiglo 1.170 novih doza Fajzerovih vakcina

Juče je u Distrikt stiglo novih 1.170 doza Fajzerovih vakcina protiv koronavirusa, te je uz, prije nekoliko dana, prispjelih 1.000 doza „Sinofarma“, u Brčkom trenutno na raspolaganju 2.170 doza.

„Ono što je u ovom momentu takođe veoma važno, na naše insistiranje, procenat raspodjele vakcina koje stižu u BiH za Distrikt se povećava za pet puta, odnosno sa ranijih 0,5 procenata ukupnog kontigenta na sada usaglašenih 2,5 procenata“, istakao je šef resornog odjeljenja brčanske Vlade, Sead Šadić.

Sead Šadić

Inače, u Brčko je ranije stiglo 2.870 doza vakcina, koje su već aplicirane, a ove nove količine, što uključuje 1.000 doza“ Sinofarma“ i 1.170 doza „Fajzera“ započeće da se koriste u narednih dan-dva, čim na njihovu upotrebu, da pismenu saglasnost Agencija za lijekove BiH.

„Sve doze vakcina koje su do sada stigle u Distrikt, ispravno su skladištene i njima blagovremeno imunizirano stanovništvo, što pokazuje našu maksimalnu mobilnos u cijelom procesu“, naglasio je Šadić.

U ovom kontekstu, ozbiljnost pristupa cijelom poslu u Distriktu je za pohvalu, jer ne treba zaboraviti da su, primjerice, nekim BH kantonima doznačene propale vakcine zbog njihove loše organizacije cijelog procesa imunizacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Brčkom danas jedna novozaražena osoba

Radio Brčko

Brčko: ”Vermont” obilježava Svjetski dan socijalne pravde

Radio Brčko

U Brčkom danas nema zaraženih koronavirusom, rezultate testiranja čeka samo 15 osoba

Radio Brčko