RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: I u Gornjem Rahiću, Brki i Maoči entitetsko državljanstvo problem prilikom glasanja

Na području Mjesnih zajednica Brka, Gornji Rahić i Maoča, sva biračka mjesta, njih ukupno osam su otvorena jutros na vijeme i izborni proces se odvija bez većih  problema.

Prema riječima predsjednika biračkih odbora u ovim mjestima, najviše poteškoća je bilo sa entiteskim državljanstvom jer se veliki broj glasača ne nalazi na biračkim spiskovima iako imaju određeno entitetsko državljanstvo. Svi oni su upućeni u sjedište Izborne komisije kako bi tako probali ostvariti svoje biračko pravo.Na dva biračka mjesta u Brki evidentirano je ukupno 1.759 birača, a do podneva je glasalo njih oko 370.

U Gornjem Rahiću su otvorena tri biračka mjesta na kojima svoje biračko pravo može ostvariti 1.990 birača, a do podneva je tu mogućnost iskoristilo oko 400 birača.

I u Mjesnoj zajednici Maoča, na tri biračka mjesta, biračko pravo može iskoristiti 2.223 glasača, a do podneva je glasalo njih oko 440.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Rusija: Trećeg dana predsjedničkih izbora izlaznost veća od 61 posto

Vladimir Matijević

COVID 19 Brčko: Na bolničkom liječenju 28 pacijenata od kojih 16 sa teškom kliničkom slikom

Radio Brčko

Акценат Стратегије развоја Брчко дистрикта је на побољшању образовања

Дејана Крстић