RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U Grudama oduzeta droga, oružje i municija

Pripadnici Jedinice granične policije Gorica su na području opštine Grude otkrili i privremeno oduzeli drogu, oružje i municiju i tragaju za osumnjičenim licima čiji je identitet poznat Graničnoj policiji BiH.

Organizovanom akcijom pripadnika Granične policije juče je otkriven zasad marihuane, saopšteno je jutros iz Granične policije BiH.

Tokom pretresa otkriveno je 330 stabljika marihuane, veća količina spida, sedam kilograma suve zeljaste materije koja izgledom asocira na marihuanu, dvije automatske puške, dva karabina, dva pištolja, razna municija, veća količina mobilnih telefona, vage i drugo.

Navedeni predmeti su privremeno oduzeti u okviru akcije “Marihuana”, koja je usmjerena na borbu protiv neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, i u toku su dalje aktivnosti u vezi sa ovim predmetom.

Dežurni tužilac Tužilaštva Zapadnohercegovačkog kantona i sudija za prethodni postupak Suda Zapadnohercegovačkog kantona su naredili pretres.

“Ovo je jedna u nizu operativnih akcija Jedinice granične policije Gorica u borbi protiv sprečavanja svakog oblika kriminaliteta čiji pripadnici posebnu zahvalnost izražavaju Tužilaštvu Zapadnohercegovačkog kantona i dežurnom tužiocu Josipu Aničiću za brzo reagovanje i profesionalizam”, navodi se u saopštenju.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Pretresi na 20 lokacija zbog krijumčarenja cigareta

Radio Brčko

Brčko: Građani posjeduju važeći oružni list za 3.359 komada oružja

Mirsad Zahirović

BiH: Zabranjen ulazak licima iz Italije, Južne Koreje, Irana i Kine

Radio Brčko