BiH

U Kantonu Sarajevo 13 osoba prekršilo naredbu o policijskom času

U proteklih 48 časova u Kantonu Sarajevo izdato je 13 prekršajnih naloga licima koja se nisu pridržavala naredbe o policijskom času, za čije je nepoštovanje propisana kazna od 500 do 1.500 KM.

Riječ je o naredbi Kriznog štaba Federacije BiH, koja se odnosi na ograničenje kretanja građana od 23.00 do 5.00 časova.

Zbog kršenja naredbe Kriznog štaba kantonalnog Ministarstava zdravstva o obaveznom nošenju zaštitne maske preko usta i nosa na otvorenom i u zatvorenom od 17. oktobra do danas izdato je 1.247 prekršajnih naloga i dvije prekršajne prijave.

“Za taj prekršaj propisana je kazna od 500 do 1.500 KM”, istakao je na konferenciji za novinare načelnik Sektora uniformisane policije Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo Džafer Hrvat.

On je apelovao na sugrađani da se suzdrže od bespotrebnog kretanja i da poštuju naredbe, navodeći da policajci na terenu rade svoj posao i primorani su da zaštite građane od neprimjerenog ponašanja onih koji za to moraju snositi sankcije.

Hrvat podsjetio je da je na sjednici kantonalne Skupštine 29. avgusta donesen Zakon o izmjenama i dopunama zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

On je naveo da su tim zakonom stvorene normativne pretpostavke da Uprava policije aktivno učestvuje u sprečavanju širenja zaraze izazvane virusom korona i tako direktno primjenjuje svaku normu u slučaju kada su one naredbom izričito naglašene.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!