RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U RS danas počela isplata penzija za jul

U Republici Srpskoj danas je počela isplata penzija za jul, saopšteno je iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje /PIO/ Srpske.

Isplatom penzije za jul obuhvaćeno je 269.465 korisnika prava, od čega je 218.559 u Republici Srpskoj, a 50.906 van Srpske.

Za isplatu penzije za jul potrebno je 95,70 miliona KM u neto iznosu, odnosno 96,90 miliona KM u bruto iznosu.

Prosječna penzija iznosi 393,56 KM i čini 41,08 odsto prosječne plate u Republici Srpskoj.

Iznos najniže penzije za staž od 40 i više godina je 403,71 KM i čini 42,14 odsto prosječne plate u Republici Srpskoj.

Za puni staž osiguranja od 40 godina prosječna penzija za jul iznosi 577,12 KM, što čini 60,28 odsto od prosječne plate u Srpskoj.

Iznos najviše penzije za jul u Republici Srpskoj je 2.076,35 KM.

Prihod po osnovu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje u julu iznosio je 80,11 miliona KM.

Strukturu korisnika prava za jul čine starosne penzije sa 58,41 odsto, porodične sa 27,58 odsto, invalidske sa 13,92 odsto i ostala prava sa 0,09 odsto.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

U Banjoj Luci počelo testiranje na koronavirus brzim antigenskim testovima

Radio Brčko

Lukač: Nema formiranja migrantskih centara na teritoriji RS

Radio Brčko

У РС-у данас почиње исплата пензија за јул

Radio Brčko