BiH

U Višegradu proglašeno stanje elementarne nepogode zbog nevremena

Na području opštine Višegrad proglašeno je stanje elementarne nepogode usljed jake kiše koja je nanijela veliku štetu, najviše putevima, potvrdio je načelnik Mladen Đurević poslije sjednice Kriznog štaba.

Đurević je pojasnio da je kiša izazvala klizišta u pojedinim naseljima i da je najviše štete bilo na putevima, koje je voda djelimično ili skroz odnijela.

“Imamo veliki broj zahtjeva od sugrađana da se saniraju putevi. Donijeli smo odluku o proglašenju stanja elementarne nepogode i danas ćemo od Skupštine zatražiti da se pronađu sredstva kojima bi mogli sanirati sve puteve koji su u lošem stanju zbog jake kiše”, naglasio je Đurević.

Đurević je istakao potrebu da se putevi saniraju i očekuje da će to kod odbornika naići na razumijevanje, te da će se u što skorijem roku krenuti u rješavanje problema.

Jaka kiša na području Višegrada padala je u ponedjeljak, 8. avgusta, a juče je došlo do prekida u elektrosnabdijevanju.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Čitajte takođe
Close
Back to top button