Brčko

PBD BiH privremeno oduzela još jedno motorno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja

U nastavku planskih aktivnosti koje policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH provode u oblasti kontrole sigurnosti saobraćaja, privremeno je oduzeto još jedno vozilo od višestrukog povratnika u izvršenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom redovne kontrole dana 09.08.2022. godine oko 15.30 sati izvršili kontrolu vozača motornog vozila marke “BMW” kojim je upravljao Z.M. rođen 1996. godine iz Brčkog. Provjerom u službenom registru novčanih kazni za navedeno lice je utvrđeno da po osnovu neplaćenih kazni ima dug u iznosu od 5.867 konvertibilnih maraka, te da je višestruki povratnik u izvršenju prekršaja iz oblasti Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja  na putevima u BiH. Zbog osnova sumnje da će pomenuto lice nastaviti sa vršenjem istih u skladu sa članom 20. stav (1) i (2) Zakona o prekršajima Brčko distrikta BiH, privremeno mu je oduzeto motorno vozilo i pohranjeno u depozit Policije Brčko distrikta BiH.

Protiv navedenog lica će Osnovnom sudu Brčko distrikta BiH biti podnešen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Policija Brčko distrikta BiH i ovom prilikom želi ukazati svim učesnicima u saobraćaju na važnost pridržavanja saobraćajnih propisa, a istovremeno i upozoriti višestruke povratnike u izvršenju saobraćajnih prekršaja da će intenzivne kontrole prema toj kategoriji biti nastavljene  u cilju odvraćanja od daljeg vršenja prekršaja i prevencije ovakvih pojava.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button