RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

U Zenici 21. marta u znak proslave prvog dana proljeća ponovo tradicionalna “čimburijada”

Nakon dvije godine pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, u Zenici će se ponovo održati tradicionalna “Čimburijada”.

Program ovogodišnjeg doručka na otvorenom “Čimbura”, u ime organizatora događaja, predstavili su predsjednik Udruženja Forum građana Zenice Faruk Kadrić i član Predsjedništva Udruženja Mirsad Mujkić.

U razgovoru s gradonačelnikom Zenice Fuadom Kasumovićem predsjednik Udruženja Faruk Kadrić je izrazio zadovoljstvo što su stekli uvjeti da se ova višestoljetna zenička manifestacija ponovo održi i naglasio da će to biti prilika da se obilježi i 30 godina rada Udruženja Forum građana Zenice.

– S radošću sam primio vijest da će se organizirati “Čimburijada” ove godine. To je manifestacija koja je već postala prepoznatljivi brend grada Zenice. Osim toga, riječ je o događaju koji okuplja veliki broj posjetilaca iz susjednih i drugih gradova. S obzirom da će i Udruženje Forum građana Zenice koje je organizator “Čimburijade” ove godine proslaviti 30 godina rada, Grad Zenica će podržati Udruženje i organizaciju manifestacije sa 10.000 KM – kazao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

I ove godine “Čimburijada” će biti održana 21. marta, na Kamberovića polju, u znak proslave prvog dana proljeća, saopćili su organizatori.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Zenica: Sve izraženiji deformiteti lokomotornog sistema kod učenika

Radio Brčko

Zenički rudari jutros nisu sišli u jamu, učestvovaće na protestu u Sarajevu

Radio Brčko

Zenički rudari još nisu obnovili proizvodnju, čekaju deblokadu računa i isplatu plaće

Radio Brčko