RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Muzička škola u Brčkom danas obilježava 70 godina postojanja – Promocija monografije i koncert učenika

U okviru obilježavanja Dana Brčko distrikta BiH u četvrtak 10. 03. 2022. godine sa početkom u 18:00 sati u foaeju Doma kulture Brčko održat će se promocija monografije „70 godina Muzičke škole u Brčkom“ autora, prof. dr. Miradeta Zulića (Muzička akademija Istočno Sarajevo).

“Izuzetna nam je čast da smo nakon nekoliko odgađanja zbog pandemije i nemogućnosti da se određene aktivnosti u povodu obilježavanja 70 godina postojanja Muzičke škole u Brčkom uspjeli privesti kraju ovaj jako težak zadatak. Moram se zahvaliti profesoru Zuliću koji se ponudio i uspio u tome da kao stručnjak iz oblasti muzikologije i profesor na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, okonča rad na izradi monografije. S obzirom na dug vremenski period, 11. juni 1950. kada je zvanično oformljena Muzička škola u Brčkom do današnjih dana moralo se mnogo istraživati, intervjuisati, prikupljati arhivsku građu i sve to sjediniti u jedan zaista kvalitetan primjerak monografije koji će sadašnjim i budućim generacijama svjedočiti o dugovječnosti formalnog muzičkog obrazovanja, ali i kulturnog djelovanja sa brojnim nagradama i priznanjima“, istakao je direktor Osnovne muzičke škole u Brčkom, magistar Jasmin Hasić.

Izdavač monografije je Vlada Brčko distrikta BiH.

Na promociji monografije, profesori Muzičke škole će uzet učešće u umjetničkom dijelu programa dok će pored autora promotori biti prof. dr. Dragica Panić Kašanski (Muzička akademija Banja Luka), prof. Fikret Piskavica (Muzička škola Brčko), mr. Jasmin Hasić (Muzička škola Brčko), a moderator mr. Šejla Grgić (Muzička škola Brčko).

Nakon promocije, tačnije u 19 h u velikoj dvorani Doma za kulturu Brčko održat će se koncert učenika svih razreda i klasa, a povodom 22 godine od uspostave Brčko distrikta BiH. 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gradonačelnik Kadrić primio autora i promotore monografije „Muzička škola u Brčkom: 70 godina“

Sandra Živković

Osnovna muzička škola organizovala „Dan otvorenih vrata“

Sanita Jerković Ibrahimović

Novogodišnji koncert učenika Osnovne muzičke škole

Radio Brčko