BiH

Uhapšen državni ministar Miloš Lučić

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) uhapsili su ministra za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine Miloša Lučića, osumnjičenog za zloupotrebu službenog položaja.

Uporedo sa lišenjem slobode, vrše se pretresi kancelarije kao i mjesta boravka osumnjičenog, te drugih objekata, u cilju pronalaska dokaza o izvršenim krivičnim djelima, saopštili su iz Tužilaštva BiH.

Lučić je pod istragom Tužilaštva BiH i osumnjičen je za krivično djelo zloupotreba položaja ili ovlaštenja, povezano sa više koruptivnih krivičnih djela, kojima je nanesena šteta budžetskim sredstvima BiH, a ostvarena nezakonita imovinska korist za osumnjičenog i njemu bliske i povezane osobe.

Provedenom istragom, prikupljeni su dokazi da je osumnjičeni vršio grube zloupotrebe u oblasti trošenja sredstava namjenjenih za reprezentaciju, nezakonito servisirao vozila kod neovlaštenih osoba, vršio zoupotrebe pri zapošljavanju, kao i niz drugih nezakonitosti koje su obuhvaćene istragom.

Osumnjičeni će u zakonskom roku u pratnji SIPA-e, biti predat postupajućoj tužiteljici, koja će nakon ispitivanja osumnjičenog, donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Lučić je kadar stranke Demokratskog narodnog saveza.

Izvor: BHRT

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!