RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Uhapšeno šest lica po potragama

Pripadnici Granične policije BiH u Bijeljini uhapsili su ženu čiji su incijali J.T. /35/ jer je graničnim provjerama utvrđeno da su policijske uprave Doboj i Gradiška za njom raspisale potragu zbog krivičnih djela razbojništvo i prevara.

Ona je juče kontrolisana na ulasku u BiH na graničnom prelazu Rača i predata je službenicima Policijske stanice Doboj, saopšteno je iz Granične policije BiH.

Pripadnici Granične policije su na graničnom prelazu Gradina 7. maja uhapsili muškarca čiji su inicijali A.P. /31/ jer ga potražuju Opštinski sud u Zenici i Osnovni sud u Šamcu zbog krađa. On je predat službenicima Centra sudske policije u Posavskom kantonu.

Na graničnom prelazu Gradina 6. maja prilikom ulaska u BiH uhapšen je muškarac čiji su inicijali D.J. /24/ jer je utvrđeno da je za njim Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu zbog krivičnog djela tjelesna povreda. D.J. je predat službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Na graničnom prelazu Karakaj prilikom izlaska iz BiH uhapšen je muškarac čiji su inicijali S.T. /25/ jer je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora. Uhapšeni S.T. predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

Pripadnici Granične policije su 5. maja na graničnom prelazu Šepak uhapsili muškarca D.K. /25/ jer je Policijska uprava Banjaluka raspisala potragu za njim zbog krivičnog djela krivotvorenje isprave. Uhapšeni je predat službenicima MUP-a Republike Srpske.

Istog dana je na graničnom prelazu Brod uhapšen muškarac čiji su inicijali R.J. /45/ za kojim je Policijska uprava Orašje raspisala potragu zbog krivičnog djela razbojništvo. On je predat službenicima Policijske uprave Orašje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Гранична полиција БиХ ухапсила више лица

Radio Brčko

Гранична полиција БиХ ухапсила седам лица

Radio Brčko

Директор Граничне полиције БиХ очекује стварање услова за пријем 1.300 полицајаца

Radio Brčko