RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

PBD: Zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga jedno lice lišeno slobode

U sklopu kontinuiranih planskih aktivnosti koje Policija Brčko distrikta BiH provodi s ciljem sprečavanja i suzbijanja organizovanog kriminaliteta, neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, policijski službenici su lišili slobode lice A.S. rođen 1999. godine u Tuzli, gdje je i nastanjen.

Policijski službenici su dana 08.05.2023. godine postupajući po Naredbi osnovnog suda Brčko distrikta BiH u vremenskom periodu od 21.40 do 22.30 sati izvršili pretres  lica A.S. i njegovog putničkog motornog vozila. Tokom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji mogu biti korišteni u krivičnom postupku i to: jedan tablet s tragovima bijele kremaste materije, jedan telefonski aparat marke „IPHONE 6”, jedna metalna palica na razvlačenje i jedan pvc paket sa bijelom kremastom materijom koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „Amfetamin speed”.

Po završetku pretresa lice A.S. privedeno je u prostorije Policije Brčko distrikta BiH, te je nad njim izvršena kriminalistička obrada, nakon čega je lišen slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232. stav (1) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH. Preliminarnim vještačenjem je utvrđeno da je riječ o opojnoj drogi „Amfetamin speed” bruto mase 19,572 grama.

Protiv navedenog lica će zbog osnova sumnje o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu Brčko distrikta BiH biti upućen Izvještaj.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Policija Brčko distrikta u dva odvojena događaja dva lica lišila slobode

Radio Brčko

Brčko: Zbog napada na policijskog službenika jedno lice lišeno slobode

Radio Brčko

Brčanska Policija domaćin 21. sastanka rukovodilaca tužilaštava i policijskih tijela na strateškom nivou

Radio Brčko