BiH

Univerzitet u Sarajevu promovirao 61 doktora nauka i umjetnosti

Univerzitet u Sarajevu promovirao je 61 doktora nauka i umjetnosti, a rektor tog univerziteta Rifat Škrijelj je poručio da je čin promocije potvrda da će Univerzitet u Sarajevu i u budućnosti biti opredijeljen za produkciju savremenih doktorskih studija koji prate trendove u Evropi i svijetu.

– U trenucima kada obilježavamo ovaj važan događaj, uz primjenu posebnih mjera opreza zbog koronavirusa, moramo biti ponosni na naše doktorante koji su odricanjem i trudom postigli najviše akademsko zvanje koje sa sobom nosi radost, zanos i želju za boljim sutra, ali istovremeno i veliku odgovornost – rekao je Škrijelj.

Najavio je i svečanost promocije diplomanata i magistranata koja će biti održana u subotu, također u drugačijim okolnostima.

– To je također bio veliki događaj organiziran u Zetri, a ove godine će više od 5.000 diplomanata i magistranata diplome primiti na drugačiji način, u manjim grupama na fakultetima – istakao je Škrijelj.

Dodao je da i taj čin mora, na prilagođen način, biti svečan tako da će iz Doma mladih online putem diplomantima i magistrantima biti upućena čestitka.

Amra Banda je danas promovirana u doktora geografije, a sa svečanosti je poručila da je stečeni doktorat tek početak naučnog i akademskog puta.

– Vjerujem da ćemo predano raditi na promicanju nauke i profesionalno se usavršavati, jer su najbolja strategija i najveća snaga u izgradnji države i društva, znanje i akademska izvrsnost – rekla je Banda.

Također, naglasila je da je dužnost doktora nauka da doprinesu razvoju i jačanju Univerziteta u Sarajevu.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button