RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

U Brčkom promocija zbirke pjesama “Ruže u srcu” autorke Amre Imširagić

U domu Islahlijata u organizaciji “Preporoda” u Brčkom 16.07.2021. godine u 19:30 minuta biće održana promocija zbirke pjesama “Ruže u srcu”, autora dr.sc. Amre Imširagić. Moderator i promotor biće Mr.sc. Elvisa Babović, a Andrea Rulofs promotor.

Amra Imširagić je rođena u Tuzli. gdje je završila osnovnu i srednju školu. Nakon završene srednje godine upisuje Defektološki fakultet i završava ga na odsjeku Surdoaudiologije kao prvi dipl. defektolog surdoaudiolog.

Nakon toga upisuje Fakultet političkih nauka, odsjek Socijalnog rada. Magistrirala je na temi Socioepidemiološki aspekti ovisnosti od psihoaktivnih supstanci kod djece i adolescenata na području Tuzlanskog kantona (1995-2002) i stekla zvanje magistra socijalnog rada. Doktorski studij upisuje na Filozofskom fakultetu, Univerziteta u Banjoj Luci, odsjek Pedagogija, te odbranom doktorske disertacije „Vršnjačko nasilje i njegove posljedice po djecu sa posebnim potrebama” 2014. godine stiče titulu doktora pedagoških nauka.

Autor je mnogobrojnih naučnih i stručnih radova koji su objavljeni u zemlji i inostranstvu. Izlagač je na mnogobrojnim koferencijama u zemlji i inostranstvu. Suradnik je časopisa:“ Sumjeja“ i „Osmjeh plus Olovo“, „Naša škola“, „Didaktički putokazi“… Za svoj rad dobila je mnogobrojne zahvalnice i pohvale, plakete i priznanje.

Autor je mnogobrojnih pjesama objavljenih u Somboru, Pelagićevu, Beogradu, Zvorniku, „Prvoj virtuelnoj umjetničkoj olimpijadu“ i drugima. Dobitnica je diplome za promociju književnosti, mnogobrojnih nagrada za objavljene pjesme u Bosni, ali i u drugim državama.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Univerzitet u Sarajevu promovirao 61 doktora nauka i umjetnosti

Radio Brčko

Brčko: Promovisana knjiga Enise Bukvić “Hrabrost i ludost – povratak u Mostar”

Admir Kadrić

Prosvjetna radnica iz BiH dobitnica prestižne nagrade Global Teacher Award

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!