RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiHBrčko

Vijeće nacionalnih manjina BiH usvojilo prijedlog rasporeda troškova za 2022.

Na sjednici Vijeća nacionalnih manjina Bosne i Hercegovine usvojen je Prijedlog rasporeda troškova Vijeća za 2022. godinu, saopćio je Sektor Parlamentarne skupštine BiH za odnose s javnošću.

Primajući k znanju Informaciju o usvajanju kriterija za formiranje Vijeća nacionalnih manjina Brčko Distrikta BiH, čiji je podnosilac Todorka Jovanović, članovi Vijeća usvojili su zaključak kojim preporučuju Skupštini Brčko distrikta BiH te prvom zamjeniku visokog predstavnika u BiH i supervizoru za Brčko distrikt BiH da se prilikom donošenja odluke o osnivanju Vijeća nacionalnih manjina Brčko distrikta BiH, vodi računa da u ovo Vijeće nacionalnih manjina budu izabrani stvarni predstavnici nacionalnih manjina, a ne, kako je rečeno, predstavnici konstitutivnih naroda u BiH.

U okviru tekućih pitanja, Vijeće je raspravljalo o načinu uključivanja u rad Interresorne radne grupe za izmjenu izbornog zakonodavstva BiH.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Одржан Фестивал националних мањина у Брчком

Миљана Ђурђевић

Брчко: Десет хиљада евра за заштиту националних мањина

Миљана Ђурђевић

Supervizor za Brčko sastao se sa predstavnicima nacionalnih manjina

Mirsad Arnautović