RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Вишковић: Српска има уставно право да слободно располаже својом имовином

Питање непокретне имовине ријешено је потписивањем Дејтонског мировног споразума и ниједна нелегална одлука нелегално постављеног страног чиновника не може промијенити чињеницу да Република Српска има уставно и здраворазумско право да слободно располаже својом имовином, саопштио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Поводом одлуке такозваног високог представника, чији легитимитет није потврђен у Савјету безбједности Уједињених нација, Вишковић истиче да се ради о бруталном нападу на легитимно право Републике Српске да доноси и усваја законе на својој територији.

“Предлагањем, а послије тога и усвајањем Закона о непокретној имовини, Република Српска самопотврђује оно што је записано у Дејтону – да је непокретна имовина на територији Републике Српске њено власништво, а не БиХ, на које се сада нелегално покушава пренијети то право”, нагласио је Вишковић.

Премијер Српске истиче да посљедња одлука нелегално изабраног и такозваног високог представника међународне заједнице представља увертиру у отворено мијешање у рад Уставног суда БиХ, који је у више наврата до сада показао да није имун на притиске страног фактора, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

“Посебна врста лицемјерја је и у томе што се тврди да се, усвајањем Закона о непокретној имовини Републике Српске, наводно `нарушава правна безбједност и инвестиционо окружење`. Напротив, управо се оваквим, нелегалним одлукама нелегално постављених странаца, растјерују инвеститори и уводи потпуна правна нестабилност”, закључио је Вишковић.

Извор: СРНА

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Višković: Do 2023. moguć oporavak privrednog rasta

Radio Brčko

Вишковић: Против сам увођења санкција било коме

Radio Brčko

Вишковић: Нико са стране не може уредити будућност БиХ

Radio Brčko