RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
BiH

Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se sa italijanskim ministrom vanjskih poslova Di Maiom

Visoki predstavnik Valentin Inzko sastao se jučer u Sarajevu sa ministrom vanjskih poslova Italije, Luigijem Di Maiom. Visoki predstavnik informirao je italijanskog ministra vanjskih poslova o situaciji i izazovima u vezi sa implementacijom Daytonskog mirovnog sporazuma.

„Napredak u Bosni i Hercegovini je moguć, ali u tu svrhu političko rukovodstvo Bosne i Hercegovine treba pokazati potrebnu političku volju da interese zemlje stavi na prvo mjesto. To zahtijeva promjenu paradigme u načinu vođenja politike u ovoj zemlji. Evropske integracije, jačanje vladavine prava i ekonomski razvoj trebali bi biti u prvom planu napora koje poduzima BiH. Međunarodna zajednica spremna je pomoći kako bi se dostigli evropski standardi”, rekao je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik izrazio je zahvalnost ministru vanjskih poslova Di Maiou na kontinuiranoj podršci koju Italija pruža Bosni i Hercegovini, Uredu visokog predstavnika i naporima međunarodne zajednice da pomogne Bosni i Hercegovini da osigura napredak u provođenju reformi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Visoki predstavnik čestitao Božić

Radio Brčko

Merkelova osigurala punu podršku visokom predstavniku Schmidtu

Radio Brčko

Schmidt i Inzko se danas sastaju sa Angelom Merkel u Berlinu

Radio Brčko