Brčko

Pregled aktivnosti PBD BiH u vezi koronavirusa za razdoblje od 26.03. do 29. 03.2021. godine

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u periodu od 26.03. do 29.03.2021. godine zaprimili ukupno 176 prijava, izvršeno je ukupno 160 obilazaka osoba kojima su od strane Inspektorata izdana rješenja o izolaciji, od toga 159 je pronađeno na adresi dok jedna osoba nije. Tokom navedenog razdoblja izvršeno je ukupno 438 obilazaka objekata u cilju kontrole poštovanja Naredbe o ograničenju radnog vremena.

Izdvajamo događaj od 28. 03. 2021. godine kada su policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH oko 23.00 sata za tri osobe zbog kršenja Naredbe gradonačelnika o zabrani kretanja uručili prekršajne naloge zbog počinjenog prekršaja „Posebno drsko ponašanje” iz člana 6. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH, dok je jednoj, od navedene tri osobe uručen i prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja „Drsko ponašanje” iz člana 4. istog zakona.

Policija Brčko distrikta BiH i Inspektorat Kancelarije – Ureda gradonačelnika Brčko distrikta BiH u koordinaciji i međusobnoj suradnji vrše provjere poštovanja naredbi Štaba za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH.

I ovom prilikom pozivamo stanovništvo na društvenu odgovornost uz upozorenje da je dužno poštovati sve mjere koje su donesene za područje Brčko distrikta BiH, a u vezi sprečavanja pojave i širenja epidemije, kao i mjera Svjetske zdravstvene organizacije.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button