RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Brčko: Komunalno sanira dva najveća vodotornja u gradu

U okviru investicionog održavanja vodovodnog sistema i objekata, Radna jedinica „Vodovod i kanalizacija“ JP “Komunalno Brčko” je iz vlastitih sredstava, završila sanaciju vodotornja Vatrogasno čija eksplotacija je započela prije 62. godine.

Tokom proteklog mjeseca izvršeni su radovi prvenstveno u tehničkom dijelu na zamjeni određenih armatura unutar samog vodotornja. Vodotoranj Vatrogasno kao jedan od simbola Brčkog, kroz 62 godine eksploatacije, do sada nije doživio nikakvu značajniju građevinsku sanaciju.

Ovaj vodotoranj je podignut u samom centru grada 1958. godine, na armirano betonskim temeljima. Zidovi tornja izgrađeni su od cigle, a međuspratovi i rezervoar takođe od armiranog betona. Zapremina kružnog, armirano-betonskog, rezervoara iznosi 400 metara kubnih

“U narednom periodu bit će izvršena i rekonstrukcija čvorišta u ulici Ćumurovića što je neophodno kako bi se  nakon toga mogao isključiti kompletan vodotoranj Vrankićka, a da potrošači imaju redovno vodosnadbijevanje”, istakla je Nataša Katanić, v.d šefa ove Radne jedinice.

Do kraja godine bi trebala biti završena rekonstrukcija ovog čvorišta i raspisan tender za sanaciju vodotornja Vrankićka koja će biti dosta konpleksnija nego što je to bio slučaj sa vodotornjem Vatrogasno.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Komunalno vrši kontrolu i zamjenu zastarjelih vodomjera u stambenim zgradama

Mirsad Arnautović