Brčko

Brčko: Komunalno vrši kontrolu i zamjenu zastarjelih vodomjera u stambenim zgradama

Uposlenici Radne jedinice vodovod i kanalizacija Javnog preduzeća Komunalno Brčko već nekoliko mjeseci sprovode aktivnosti na kontroli i zamjeni vodomjera na daljinsko očitanje u induvidualnim stambenim jedinicama u stambenim zgradama na području Brčkog.

„U pitanju je blizu 6.000 vodomjera koji su ugrađeni u stanove još prije 15 do 18 godina i koji se moraju servisirati odnosno zamijeniti jer mnogi od njih su prestali očitavati potrošnju vode iz raznih razloga“, kazala je Nataša Katanić v.d. šefa ove Radne jedinice.

Iako svi ovi radovi i troškovi oko kontrole i zamjene vodomijera padaju na teret JP Komunalno, uposlenici ovog  preduzeća se sve češće susreću sa nesaradnjom vlasnika koji ne dozvoljavaju ulazak u stanove kako bi se izvršila započeta aktivnost.

Nataša Katanić ističe da većinu problema izaziva što su svojevremeno vodomjeri ugrađeni u zid kupatila ili kuhinje, a u međuvremenu su vlasnici stanova izvršili dodatne građevinske radove kojima se onemogućuje pristup vodomjeru.

Iz JP Komunalno Brčko pozivaju vlasnike stanova u kojima su ugrađeni vodomjeri na daljinsko očitanje prije deceniju i više da dozvole ulazak zaposlenih iz ovog preduzeća kako bi ova aktivnost bila završena na obostrano zadovoljstvo isporučioca i korisnika ove usluge.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button