RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Организација здравства у Брчком остаје иста

Директор јавне здравствене установе «Здравствени центар Брчко» прим.др Нихад Шибоњић, специјалиста неуропсихијатар, изјавио је данас да нема мјеста причама које су се појавиле у Брчком о укидању здравствених центара у Доњем Брезику, Маочи и Бијелој.

«Реорганизацију здравственог система у Брчком смо направили самим успостављањем јавне здравствене установе у склопу које је прије двије године формиран здравствени центар у Брезику. Организација остаје иста с тим што је прави  назив тих центара  здравствена станица. Сада имамо здравствене станице Дом здравља у Брчком, Бијела, Маоча и Брезик. У њиховом раду и организацији неће се ништа мијењати» прецизирао је др Шибоњић.

Он је најавио и могућност чешћег боравка љекара у поједним подручним амбулантама,у зависности од броја пацијената и здравствених картона.

Међу озбиљним проблемима који оптерећују здравство у окружењу па тако и у Брчком је и одлазак великог броја медицинског особља са ових простора.

«Недостатак љекара покушаћемо надомјестити пријемом нових , али тај процес траје мало дуже. Такође, недостају на специјалисти јер три године није било конкурса за специјализације. Све то ћемо ускоро надокнадити јер у овом тренутку имамо 17 љекара на специјализацији и два на субспецијализацији. Ове године планирамо да на на специјализацију упутимо још 11 љекара» нагласио је др Шибоњић.

Он је изразио очекивање да ће се повратком доктора са специјализација и планираним занављањем медицинске опреме и реконструкцијом појединих одјељења у брчанској Болници  у значајној мјери повећати ниво квалитета здравствених услуга које пружа јавна здравствена установа «Здравствени центар Брчко».

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.