RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Akcija „PARTI“: Prihvaćen prijedlog Tužilaštva za produženje pritvora šestorici uhapšenih

Postupajući po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta Osnovni sud u Brčkom produžio je pritvor šestorici lica uhapšenih prije mjesec dana zbog sumnje da su se na prostoru Distrikta i Maglaja bavili nezakonitom nabavkom i prodajom opojnih droga.

Nakon što su otkriveni u okviru policijske akcije kodnog naziva “PARTI” i pritvoreni zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, Tužilaštvo je prije isteka jednomjesečnog pritvora iz istih razloga predložilo produženje pritvora šestorici osumnjičenih. Postupajući po prijedlogu Sud je ocijenio da i dalje postoje istovjetni pritvorski razlozi, pa je osumnjičenim M.M. (45), G.B. (26), A.B. (42), E.M. (33), R.K. (43) i M.K. (33) produžio pritvor za još dva mjeseca.

Tužilaštvo Brčko distrikta BiH provodi istragu protiv ukupno 11 lica zbog osnova sumnje da su od jula do novembra 2018. godine na prostoru Brčko distrikta Bosne i Hercegovine i Maglaja, u međusobnoj saradnji kao i pojedinačno, vršili nezakonitu nabavku i distribuciju marihuane, amfetamina (tzv. speed) i kokaina. Sumnja se da oni nabavljali navedene opojne droge i u različitim ih količinama, lično ili posredstvom trećih lica, prodavali većem broju njima poznatih kupaca.

Po produženju pritvora prema šestorici lica, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH nastavlja istragu u ovom predmetu usmjerenu na dokazivanje krivičnog djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčko: Dokazane optužbe protiv Hajrudina Rabića za utaju 200.000 maraka poreza

Radio Brčko

Brčko: Pritvor osumnjičenom N.K. (21) zbog izazivanja opće opasnosti

Radio Brčko

Brčko: Tužioci posjetili Policiju, obišli novu zgradu i razgovarali o saradnji dvaju institucija

Radio Brčko