RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Akreditaciju dobio i Internacionalni univerzitet Brčko distrikta

Nakon što su akreditaciju u Brčko distriktu dobili Visoka škola eMPIRICA i Evropski univerzitet, akreditiran je i Internacionalni univerzitet te se upisuje u Državni registar visokoškolskih ustanova u BiH.

Univerzitet trenutno obrazuje oko 400 studenata, a do sada je izdano približno 3000 diploma te je sada nakon akreditacije interes za ovim univerzitetom još veći.

”Akreditacija se već sada, za ovo kratko vrijeme pokazala kao veoma bitna. Roditelji često zovu jer bi željeli upisati svoju djecu na fakultet u idućoj akademskoj godini pa se boje da neće imati mjesta”, istaknuo je rektor Internacionalnog univerziteta”, akademik Velimir Sotirović.

Velimir Sotirović

Univerzitet je osnovan prije 11 godina kada je i sadašnji rektor univerziteta, akademik Sotirović nakon boravka u SAD-u, Rusiji i mnogim drugim državama svijeta te rodnom gradu Novi Sad, odlučio doći u Brčko i pripomoći gradu u dijelu obrazovanja, pri čemu mu je mnogo pomoglo znanje koje je stekao prilikom boravka u dalekim zemljama.

”Na početku su mi rekli da neću dugo trajati, da ću kratko ostati ovdje, no ja sam tu već 11 godina. Trudimo se da univerzitet posluje što bolje i da studenti imaju najbolje uvjete za rad pa svakog tjedna imam sjednicu s profesorima i upravom gdje razgovaramo o proteklom tjednu i planovima za iduće razdoblje”, dodao je Sotirović.

Univerzitet sadrži bogat izbor studijskih programa kao što su: Učiteljski fakultet, Ekonomski fakultet, Pravni fakultet, Poljoprivredni fakultet, Saobraćajni fakultet te Informatički fakultet.

Rektor Internacionalnog univerziteta, akademik Velimir Sotirović istaknuo je kako ima veliku podršku, ali i suradnju s gradom Brčko, uz želju da se tako i nastavi.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Европски универзитет обиљежио 11 година успјешног рада – однедавно добио и акредитацију у свим областима

Миљана Ђурђевић

Akreditacija Evropskog univerziteta Brčko distrikta

Radio Brčko
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!