Brčko

Европски универзитет обиљежио 11 година успјешног рада – однедавно добио и акредитацију у свим областима

На Европском универзитету у Брчком данас је свечаном академијом обиљежена 11. годишњица успјешног рада овог универзитета. Овом приликом промовисано је неколико доктораната и додијељено 80 диплома свршеним студентима првог и другог циклуса студија.

„На шест факултета Европског универзитета за 11 година од оснивања униврзитета дипломирало је око 2.300 свршених стручњака, магистрирало је њих 50-так колико их је и докторирало”, каже ректор Европског универитета проф. др Радослав Галић.

Према његовим ријечима, преко двије хиљаде стручњака је највећи дар за неку средину јер, како каже,  познато је да је развој неке средине једнак броју запослених високостручних кадрова.

„Овим данашњим даном ћемо обиљежити и један нови корак јер је уназад мјесец дана овдје била комисија за акредитацију Европског универзитета и након завршеног рада дали су позитивну оцјену из свих области у којима дјелује Европски универзитет и то је нови корак за успјех”, истакао је проф. др Галић.

То значи, каже ректор Галић, да ће сви који добију диплому овог факултета имати акредитоване дипломе признате и у иностранству.

Академик проф. др Рудика Гмајнић, проректор за науку и међународну сарадњу Европског универзитета  каже да је ово велика свечаност коју је Европски универзитет приредио поводом 11 године универзитета.

„За ових 11 година смо урадили доста, много више него су то многи и мислили. Окупљамо преко 220 стручњака који су ангажовани на овом универзитету, 10 академика који су активни у настави и одржавамо шест универзитета, трудимо се максимално да практична настава функционише, да имамао међународну сарадњу, на нашим симпозијумима имамо преко 20 држава учесника. И ја бих поновио да је ово мјесто на којем се знање стиче, али на којима се знање и ствара и преноси и даље и ми смо отворени за све“, поручио је проректор проф. др Рудика Гмајнић.

Након свечане академије која је завршена пригодним музичким програмом организован је коктел за све присутне који су својим присуством увеличали 11. годишњицу успјешног рада Европског универзитета.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja klinite na USLOVI KORIŠTENJA.

Povezani članci

Back to top button
error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!