RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Aktivirana klizišta prijetnja Štrepcima i Skakavi Gornjoj

Stanje na području Bijele  G. Skakave i Prijedora se normalizira bar kada je voda u pitanju. Teško stanje i dalje na području Cvijanovića , gdje se voda sporije povlači ali za sobom ostavlja goleme štete, presjecene putne komunikacije, a odnesen je i dio mosta, tako da je dolazak na to područje otežen. Tamošnje je stanovništvo i dalje u svojim kućama , brine o zivotinjama i svojim dobrima. Pitka voda im je veliki problem ali i osnovne životne namirnice.

Što se ostalih prometnica U Bijeloj, G Skakavi i Prijedoru  tiče , voda se povukla i ceste su suhe, no kao i u Cvijanovićima , ostavila je velike probleme, na putnim pravcima, presječeni su mniogi putevi na više mjesta, ali su kako tako priovremeno sanirani i  prohodni. Golema šteta je vidljiva na obiteljskim imanjima , i poljoprivrednim dobrima .

Nova prijetnja s nadvila nad  ovo  brdovito područje , a riječ je o aktiviranim klizištima , podsjećamo njih 15 na području  Štrepaca i Zovika , ugrožava preko 30 kuća  a nova  klizišta se aktiviraju i na  području Skakave Gornje.

Stanje se dakako  pozorno prati kako bi se što brže moglo  djelovati,i evakuirati ugroženo  stanovništva. ako do toga dođe, a s obzirom na ovakve padaline , moguće je otvaranje novih klizišta.

 

 

 

 

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.