RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Uskoro u Brčkom: Škola za trudnice “Beba više”

Drage buduće mame i tate čast i zadovoljstvo nam je najaviti Školu za trudnice – Beba više, koju će u našem gradu voditi Ana Tikveša, diplomirana medicinska sestra i licencirani edukator za psiho-fizičku pripremu trudnica. Ana već treću godinu za redom vodi školu “Mama M” u Bijeljini, a zahvaljući našim sponzorima Poliklinika Pajić, EMT Elektro, ordinacija “Šmitran Dental”, d.o.o “Weld Mag”, te Balkan Pub i Coffee Shop uskoro počinjemo sa radom i u Brčkom. Škola će za sve biti potpuno besplatna.

“Buduće majke će imati priliku da nauče kako da se najbolje pripreme za porođaj i kako da bez straha odu na porođaj. One će u školi biti pripremljene i za prve korake materinstva, naučiće kako da doje, kao i šta da rade kad se pojave problemi zbog dojenja. U školi je predviđena i obuka za buduće tate, koji će saznati kako da pomognu svojim suprugama i kako da njeguju novog člana porodice. Cilj nam je da se uz pomoć pruženog znanja i vještina, roditelji oslobode nesigurnosti i straha ‘od nepoznatog’“,ističe Tikveša.

Priprema trudnica podrazumijeva kondicionu pripremu, vježbe relaksacije, vježbe disanja i teorijski dio, kroz koji će polaznici da se informišu o trudnoći, porođaju, dojenju, razvoju i njezi bebe.

“Ovakva priprema trudnica preporučuje se od 24. sve do 39. nedjelje trudnoće. U našoj školici radionice će se održavati dva puta sedmično. Za žene koje su u devetom mjesecu trudnoće, preporučuje se obuka tri puta sedmično jer se tada uvode vježbe napinjanja, odnosno vježbe koje su bitne za sam porođaj. U okviru radionice, na svakih petnaest dana, organizovaće se i predavanja u saradnji sa ginekologom, pedijatrom, neonatologom”, navodi Ana.

Više informacija o prvom času koji je planiran u drugoj polovini marta kao i samom mjestu na kome će se radionice održavati donosimo uskoro. Za sve informacije i prijave posjetite FB stranicu www.facebook.com/bebavise/ ili nas kontaktirajte putem telefona 065/303-483 u periodu od 10 do 14 časova svakim radnim danom.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Brčaci u posjetili Dom za djecu bez roditelja u Tuzli

Radio Brčko

Brčko: Udruženje “Beba više” pozdravlja realizaciju projekta eBeba

Radio Brčko

Brčko: Fond zdravstvenog osiguranja sa 150. 000 KM godišnje pomaže vantjelesnu oplodnju

Suvad Alagić