RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ambasador Kraljevine Norveške u BiH boravio u prvoj službenoj posjeti Distriktu

Gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine Esed Kadrić danas je u zgradi Vijećnice zajedno s glavnim koordinator Vlade Željkom Antićem i šefom Kabineta gradonačelnika Mujom Hadžićem primio u prvoj službenoj posjeti Distriktu ambasadora Kraljevine Norveške u BiH Nj.E. Oleva Reinertsena.

Gradonačelnik je Ambasadoru zaželio dobrodošlicu, te upoznao ga sa trenutnom političkom i ekonomskom situacijom u Distriktu, značajnim infrastrukturnim projektima kao i dosadašnjim poslovnim razmjenama između Norveške i ove lokalne zajednice. U toku razgovora gradonačelnik je izrazio očekivanja da će ta saradnja biti i nastavljena.

Ambasador Reinersten se zahvalio gradonačelniku na prijemu te izrazio uvjerenje da će Norveška nastaviti saradnju s BiH kao i Distriktom i da će biti uvijek spremna za razgovore. Ambasador je upoznao gradonačelnika i o idejama i prijedlozima za moguća investiranja i najavio posjetu od strane norveške delegacije.

Današnjem sastanku prisustvovala je i Siri Andersen, zamjenica ambasadora Kraljevine Norveške u BiH.

Podsjećamo, na prostoru Brčko distrikta BiH u periodu od 2004. godine Norveška narodna pomoć je od minsko eksplozivnih sredstava oslobodila oko 8 miliona metara kvadratnih zemljišta.

Sredinom okotobra 2021. godine otvoren je još jedan projekt Brčko Sjever površine milion i 33.000 metara kvadratnih, čiji je izvođač Norveška narodna pomoć iz Sarajeva. Sredstva su obezbijeđena od strane ambasade Norveške i Švicarske u BiH i projekt bi trebao biti završen do proljeća iduće godine koji obuhvata četiri brčanske mjesne zajednice Marković Polje, Laništa, Donji Vukšić i Grbavica.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Gradonačelnik Kadrić posjetio nove prostorije Pododjeljenja za javno zdravstvo u centru grada

Radio Brčko

Gradonačelnik Milić u posjeti prvoj zanatskoj pivari u Brčkom

Suvad Alagić

Brčanski Parlament riješio neka višedecenijska pitanja

Admir Kadrić