RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field u posjeti Distriktu

Ambasador Velike Britanije u BiH Matthew Field boravio je danas po prvi put u posjeti Distriktu gdje se u Gradskoj vijećnici sastao s gradonačelnikom Brčko distrikta BiH Esedom Kadrićem i predsjednikom Skupštine Brčko distrikta BiH Sinišom Milićem.

Na sastanku su razgovarali o aktuelnoj situaciji u Distriktu na političkom i ekonomsko planu ali i o stanju u vezi s pandemijom.

Gradonačelnik je upoznao ambasadora o značajnim projektima kao što je izgradnja autoputa, izgradnja novog mosta preko rijeke Save kao i o projektu “Luke Brčko” značajnog za Distrikt i BiH.

U razgovoru je istaknuta i saradnja Vlade sa Studen & CO Holding GmbH gdje se predviđa oko pola milijarde konvertibilnih maraka ulaganja u Distrikt kao i nova zaposlenja.

Ambasador je izrazio zadovoljstvo napretkom koji se u posljednje vrijeme ostvaruje u Distriktu i pohvalio pristup lokalnih vlasti da se ide u realizaciju krupnih infrastrukturnih projekata kako vlastitim sredstvima tako i u saradnji sa različitim međunarodnim organizacijama. Poseban fokus stavio je na mogućnosti unapređenja stanja u oblasti zdravstva.

Na kraju razgovora ambasador je naglasio da je Velika Britanija do sada iskazala veliku podršku Distriktu Brčko te će da i dalje nastaviti sa ovim vidom saradnje.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

Related posts

Članice „Brčanskog srca“ posjetile pacijente na Odjeljenju onkologije

Sanita Jerković Ibrahimović

Супервизор за Брчко посјетио РЈ Електродистрибуција – задовољан набавком мобилних трафостаница

Radio Brčko

Gradonačelnik Milić u posjeti prvoj zanatskoj pivari u Brčkom

Suvad Alagić