RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Angažovano preko 500 ljudi, priključili se i Grunfovci

Zbog bojazni da će doći do pucanja savskog nasipa u Vučilovcu, krenulo se u preventivne evakuacije stanovništva, izjavio je Denis Šehanović, sekretar Crvenog krsta.

„Trenutno imamo nekih 26 evakuacija, od kojih smo samo osam zadržali u prihvatnom centru, dok su ostali otišli kod rodbine“, kazao je Šehanović.

On je istakao da jedino ima potreba za pijeskom, te da je zbog kritične situacije upravo poslan jedan kamion sa ljudima i lopatama, kao dodatna ispomoć u Krepšić.

Prema njegovim procjenama, na terenu je trenutno angažovano preko 500 ljudi, tehnike također ima dovoljno, samo je problem u dostavi jer kamioni teško i sporo idu kroz vodu.

Još je naglasio, da zbog angažovanja skoro svih u Vučilovcu gdje je najkritičnije ,evakuacije stanovništva u drugim ugroženim područjima vrše ekipe specijalne policije.

Ispred prostorija Omladinskog centra puno je volontera, ali i u prostorijama, gdje volonteri prikupljaju pomoć u hrani, pitkoj vodi, posteljini, odjeći za ugrožene sugrađane.

Ispred Omladinskog su i članovi moto-kluba Grunf, koji su nakon što su pomogli u odbrani od poplava u južnom dijelu Distrikta, došli da pomognu i svojim sugrađanima u Vučilovca.

“ Nas deset je sad ovdje došlo, neki su otišli već na teren, ja sam ostao kao dežurni sa čamcem ako bude trebalo izvlačiti ljude iz zgrada na Rosuljama, ako dođe do pupuštanja nasipa”, istakao je Smail Ustaibrišević, predsjednik ovog udruženja.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.