RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Put i most do Cvijanovića saniran i prohodan

Stanje na području Bijele , G. Skakave i Prijedora se normalizira, voda se s poplavljenjih područja u potpunosti povukla.

Ostala je uništena infrastruktura, prije svega glavni putni pravci . Dosta toga je odmah i sanirano , a sanacija se vrši , prema posljednjim informacijama i na području Cvijanovića, jer se i tamo Tinja vratila u svoje korito, pa trenutačno stanovništvo čisti svoje kuće , dvorišta i prilaze od naplavina i mulja.

Prema riječima predsjednika MZ Bijela Pave Jurkovića , saniran je i oštećeni dio mosta prema Cvijanovićima kao i  dijelovi puta, tako da je prije sat vremena moguće doći u  to naselje  .

Ono što je neophodno  stanovništvu , je pitka voda,pa se mole nadležni  da ako su u situaciji  dostave određenu količinu pitke vode na ovo područje , a kako  Jurković kaže,   hrane ima dostatno .

Voda je uništila  mnoga poljoprivredna dobra , kuće i stambene objekte, te će se  golema šteta tek zbrajati .

Napajanje el. energijom je uredno , a otklanjaju se kvarovi na telekomunikacijskoj mreži koji su bili česti  proteklih dana.

Na žalost,  problem klizišta na području  Gornje Skakavee , Štrepaca i Gornjeg Zovika i dalje  ostaje , te se situacija pomno prati , kako bi se moglo čim prije reagirati , dok  ostaje mogućnost i za pojavu novih klizišta  , što nikako ne bi smo željeli.

Prema prognozama meteorologa,kiša ne bi trebala  padati,   dok će više sunčanog vremena biti sutra .

 

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.

error: Sadržaj zaštićen od neovlašćenog preuzimanja!