RNU "Radio Brčko" Brčko distrikt BiH
Brčko

Apel na stanovnike ugroženih područja Distrikta da napuste svoje domove

Dio nasipa u dužini oko 50 metara u Kopanicama koji je pukao, pokušava se sanirati, izjavio je Uroš Vojnović, šef Odjela za javnu bezbjednost Brčko distrikta BiH.

“Uporedo radimo evakuaciju stanovništva sa teritorije Vučilovac, Krepšić, Plazulje , Gorice i Marković Polje. Molimo stanovnike da budu savjesni i razumni i napuste svoje domove. Helikopterske ekipe su trenutno nad Krepšićem i još jednom prečišćavaju teren. Imamo nekih sedam sati pred nama dok ne se ne smrači, kada će biti mnogo teže raditi”, istakao je Vojnović.

Prema njegovim riječima, otvoreni su još i prihvatni centri u Bukviku, Petoj osnovnoj školi, te na još nekoliko lokacija, a građani donose potrebne potrepšine u vidu odjeće i hrane.

Kako je kazao, i u gradu ima nekoliko incidenata koji se istovremeno pokušavaju riješiti.

Vojnović je naglasio da raspoloživo ljudstvo može izdržati ovu situaciju, s tim da stalno pristižu nove ekipe, među kojima i pomoć iz Makedonije koji su stigli jutros.

“ Plašim se da ovakvu poplavu Brčko nije zapamtilo. Što se tiče Brčko distrikta ono je bezbijedno jer će plavni talas koji ide zahvatiti spomenuti dio ugroženog teritorija. Zato još jednom apelujem na stanovnike ugroženih područja da napuste svoje domove.”, dodao je Vojnović.

Svi članci objavljeni na internet stranici Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo su vlasništvo redakcije. Radio Brčko dopušta ograničeno i povremeno prenošenje članaka sa svoje internet stranice u drugim medijima. Drugi mediji smiju prenijeti informacije iz pojedinih članaka sa Internet stranice Radija Brčko (www.radiobrcko.ba) isključivo kao kratku vijest od najviše četiri reda (300 slovnih znakova), uz obavezno navođenje izvora (Radio Brčko), pri čemu su on-line izdanja dužna objaviti link na originalni tekst na web stranicu radiobrcko.ba, ukoliko s uredništvom portala nije postignut dogovor o drugačijim uslovima. Radio Brčko je odlučan u nastojanju da zaštiti svoje intelektualno vlasništvo i rad svojih autora. Ukoliko se bilo koji dio teksta ili informacija iz teksta objavljenog na internet stranici www.radiobrcko.ba prenese suprotno ovim pravilima, protiv prekršioca će biti pokrenut pravni postupak pred Osnovnim sudom Brčko distrikta. Za detaljnije informacije o uslovima korištenja kliknite na USLOVI KORIŠTENJA.